Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vetenskap, teknik

Nytt test för urinvägsinfektion som möjliggör för rätt behandling snabbt

HealthTech-bolaget Dynamic Code lanserar idag ett test för urinvägsinfektion hos kvinnor som mäter de vanligaste bakterierna som orsakar urinvägsinfektion. Med hjälp av testet kan läkaren ställa diagnos och snabbt ge rätt behandling. En obehandlad eller felbehandlad urinvägsinfektion kan leda till allvarliga komplikationer – speciellt för kvinnor som är gravida.
Urinvägsinfektion drabbar nästan

Behövs det en uppmaning till panik för att vi skall ta hotet om antibiotikaresistens på allvar?

Klimatstrejkande Greta Thunberg har sagt ”De vuxna envisas med att säga att vi är skyldiga att ge unga människor hopp. Jag vill inte ha ert hopp. Jag vill inte att ni ska hoppas. Jag vill att ni ska få panik.”
Jag tror att Greta Thunberg har rätt. Ett visst mått av panik är på sin plats när man vill belysa en fara som berör hela mänskligheten. Det kanske är vad som behövs för att inse vad som s

Ny DNA-teknik tillsammans med världsledande hälsoapp hjälper användarna att nå sina kost- och träningsmål

Den som har koll på sina gener har också ett försprång i att förstå hur den egna kroppen reagerar på kost och träning. Det svenska bolaget Lifesum, som är ledande inom digital hälsa, erbjuder nu sina kunder DNA-baserade hälsotest från Dynamic Code. Samarbetet är ett steg i att skapa bättre förutsättningar för användarna att leva ett hälsosamt liv och nå sina mål kring kost och träning.

Nytt samarbete revolutionerar tiden för diagnos för glutenintoleranta

Att diagnostisera glutenintolerans, tar i genomsnitt 5,8 år i Sverige*. Med Dynamic Codes nya hemtest för celiaki kan den tiden reduceras till 6 dagar för analyssvar och därefter möte med specialistläkare inom 48 timmar. Genom ett samarbete med MediCheck kan patienter nu även träffa specialistläkare inom mag- och tarmsjukdomar som kan utreda besvär, ge råd och ställa diagnos utifrån provsvaret.

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden