Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny DNA-teknik tillsammans med världsledande hälsoapp hjälper användarna att nå sina kost- och träningsmål

Genom ny teknik och psykologi hjälper Lifesum sina 20 miljoner användare att hålla koll på kost och träningsrutiner utifrån användarens individuella mål, oavsett om det är att gå ned i vikt, bygga muskler eller leva ett hälsosammare och lyckligare liv. En av flera faktorer som påverkar resultatet är individens gener då kroppen reagerar olika på olika typer av fett och träningsformer

Om två personer tränar och äter exakt lika mycket så kan deras muskler, prestation och vikt utvecklas väldigt olika beroende på vilken typ av gener de bär på. Att få kunskap om sina genetiska förutsättningar är därför ett viktigt steg på vägen för att få en djupare inblick över vad som krävs för påverka livsstil och nå uppsatta mål.

Hälsoföretagen Lifesum och Dynamic Code tar nu steget in i ett strategiskt samarbete för att erbjuda sina kunder kunskap om sig själva med enkla verktyg. Bland testerna som erbjuds finns bl.a. tester som visar anlag för övervikt och klassificering av muskelegenskap.

"På Dynamic Code hjälper vi människor att få kontroll över sin egen hälsa. Med snabba och säkra testsvar och diagnoser, dramatiskt kortare vänte- och kötider minskar onödig stress och oro. Och allt sköter du från hemmet via en smartphone. Här tänker Lifesum och Dynamic Code lika. Lifesum har stor erfarenhet av att befinna sig i och förstå människors vardag och att just ge bra stöd så att människor kan fatta rätt beslut om sin hälsa på ett smidigt och enkelt sätt. Genom våra DNA-test får våra och Lifesums kunder ännu bättre kunskap om hur deras hälsa påverkas av kost och träning. Det lyfter e-hälsa till en helt ny nivå och vi ser med förväntan fram emot ett långsiktigt samarbete som börjar i Sverige med vidare sikte på Europa och Ryssland”, säger Anne Kihlgren, VD och grundare på Dynamic Code.

Kunskapen om vilka gener en person bär på ger ett försprång för personer som vill förändra sin livsstil när det gäller träning och kost. Med Lifesum kan användarna sedan agera på DNA-informationen efter sina egna förutsättningar, exempelvis genom att anpassa sin kost till intag av vissa fetter i maten eller satsa på viss typ av träning utifrån kunskapen om hur musklerna svarar på explosivitet och uthållighet. Tillsammans blir de nyttiga verktyg för ett hälsosamt liv.

–“Vi jobbar med att hitta nya och innovativa lösningar för att underlätta och förbättra användarens resa till ett hälsosammare liv. DNA-test för konsumenter är ett relativt nytt område där vi ser en stor potential för att öka förståelsen kring individens olika förutsättningar. Dynamic Code är ett spännande bolag som ligger långt fram i utvecklingen och en bra samarbetspartner för Lifesum”.

Testerna Klassificering av muskelegenskap och Anlag för övervikt kostar 399 kr och ger svar inom 5 dagar. De kan köpas via Lifesums app eller direkt via Dynamic Codes webbplats carestore.se.


Kontaktuppgifter för mer information och test ?


Presskontakt Dynamic Code

Jörgen Stock, Sälj- och marknadschef

Jorgen.stock@dynamiccode.se

073 – 914 40 03


Presskontakt Lifesum (UK)

Emma Sundin

emma@deliberate-pr.com

+44 (0)207 221 1540 /

Andrew Skinner

andrew@deliberate-pr.com

+44 (0)7792 072 453

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett svenskt företag som startades hösten 2000 av Anne Kihlgren och Björn Rosén, som båda har forskarbakgrund och lång erfarenhet av DNA-analyser, biokemi, genetik och molekylärbiologi från bl a Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) tidigare Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) och Rättsmedicinalverket (RMV). Anne och Björn såg tidigt möjligheterna med den senaste DNA-tekniken och att kunna erbjuda smidiga och säkra hälso- och miljötester samt släktskapsbestämningar för såväl privatpersoner och sjukvård som för företag och myndigheter.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden