Gå direkt till innehåll
Dynamic Code framtidssäkrar med sparpaket

Pressmeddelande -

Dynamic Code framtidssäkrar med sparpaket

För att säkerställa att bolagets kassa räcker genom turbulenta tider och att resurserna används på bästa möjliga sätt genomför Dynamic Code nu ett sparpaket. Ett 20-tal medarbetare berörs då bolaget ska fokusera på kärnverksamhet och plattformen för testverksamheten samtidigt som storleken anpassas till nuvarande omsättningsnivå.

Den digitala tillväxt inom vården vi såg under pandemin har bromsat in och ökar inte lika starkt som förväntat. Flera av de digitala vårdgivarna har det tufft och andra innovativa vårdbolag kämpar i ett klimat där det är svårt att få investeringar för tillväxt. Detta påverkar även Dynamic Code.

– Efterfrågan har av naturliga skäl minskat i takt med att pandemin ebbat ut. Nu anpassar vi bolagets kostym mer till nuvarande omsättningsnivå, säger Anne Kihlgren, grundare och ordförande för för Dynamic Code.

Dynamic Code har stark kassa efter tiden då bolaget var en viktig del av testningen under pandemin. Produktionsbehovet har, efter pandemin, drastiskt gått ned. För att säkerställa att kassan räcker längre kommer nu Dynamic Code att fokusera på färre saker men som leder till bolagets långsiktiga mål - att bli en naturlig del i vårdkedjan med bolagets tester och digitala diagnostikplattform för kommunikations och logistik.

Med det lagda sparpaketet pausas satsningen i Tyskland samtidigt som ett 20-tal medarbetare fördelade över olika avdelningar (men främst inom produktion) i bolaget sägs upp.

Fokus på kärnverksamhet och plattform
Dynamic Code och vårdaktörer ser nyttan med att patienten påbörjar sin vårdresa genom självprovtagning, och via ett säkert testsvar få bra efterföljande vård. Även om utvecklingen av den digitala diagnostiken ännu bara är i sin linda är Dynamic Codes fokus att satsa på ett antal kärnprodukter i portföljen samt den digitala diagnostikplattformen som kopplar ihop vårdgivare, patient och eventuell medicinering/apotek. Med ett knapptryck kan vårdgivaren få ut ett test via Dynamic Code till patienten som själv tar provet i hemmet och skickar in provet till lab för analys. Laboratoriesvaret går sedan in i vårdgivarens journalsystem inför patientens behandling och vård.

– Plattformen kan användas av både oss och andra aktörer och bedöms ha en stor potential i det nya vårdlandskapet där självprovtagning i hemmet och digitalisering är centralt. I det klimat som råder nu måste vi mycket tydligare fokusera våra resurser rätt, säger Anne Kihlgren.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden