Gå direkt till innehåll
KICKS och Dynamic Code i samarbete kring DNA-analys

Pressmeddelande -

KICKS och Dynamic Code i samarbete kring DNA-analys

KICKS och HealthTech-bolaget Dynamic Code inleder nu ett samarbete kring SKIN – ett unikt DNA-test som ger kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Testet ger ett personligt svar baserat på genetiska anlag och möjliggör för KICKS att ge skräddarsydda rekommendationer på hudvårdsprodukter.

Varje hud är unik och dess förutsättningar beror upp till 60 procent på genetiskt arv. Resterande beror på livsstil och miljö. Med Dynamic Codes unika DNA-test får man värdefull kunskap om sina genetiska förutsättningar och hur man bäst anpassar sin hudvård. Samarbetet med KICKS innebär att testet säljs via KICKS e-handel. Användaren beställer hem och tar testet och skickar det sedan till Dynamic Codes laboratorium. Svaret på analysen hämtas via en unik länk och därefter leds användaren till en sida på kicks.se med anpassade produktrekommendationer utifrån testresultatet.

– Det här är ett värdefullt tillskott i vårt digitala erbjudande, där vi blir ännu mer guidande och problemlösande för våra kunder. Med DNA-analys blir vår rådgivning online med skräddarsydda produktrekommendation mer pricksäker”, säger Claudia Holm, Team Manager E-com på KICKS.

16 olika genetiska markörer undersöks genom DNA-teknik
Testet SKIN är baserat på de senaste forskningsrönen inom hudvård och undersöker 16 olika genetiska markörer genom DNA-teknik. Testet ger ett personligt svar med information om vilka genetiska förutsättningar som kan påskynda hudens åldrande och hur man kan förebygga detta genom att välja lämpliga hudvårdsprodukter. Resultatet är uppdelat i fem kategorier; kollagennedbrytning, glykering, pigmentering, antioxidantskydd och känslighet.

– Många gånger baserar vi kunskap om huden och hudvård på magkänsla eller trender. SKIN ger dig information om din hud och dess unika förutsättningar. Smart hudvård börjar med DNA-test och vi är glada över ett samarbete med KICKS där vi tillsammans kan ge konsumenterna skräddarsydda råd kring hudvårdsprodukter, säger Louise Nylén, vd på Dynamic Code.

När Sthlm Beauty Week Award utsåg årets bästa skönhetsprodukter 2022, vann Dynamic Codes DNA-analys för hud, produkten SKIN, priset som årets bästa innovation.

Se mer på https://www.kicks.se/kicks-digital-tools/dynamic-code

Kontaktpersoner
Louise Nylén, vd Dynamic Code: louise.nylen@dynamicode.se, 076-276 77 75
Maria Kempe, informationschef KICKS: maria.kempe@kicks.se, 072-580 39 70Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden