Gå direkt till innehåll
Dynamic Code förvärvar FindOut Diagnostic

Pressmeddelande -

Dynamic Code förvärvar FindOut Diagnostic

Dynamic Code förvärvar konkursboet FindOut Diagnostic som är ett medicinteknikbolag som utvecklar och tillverkar självtest. Bolaget lanserade självtest för CRP (snabbsänka) och HbA1c (långtidsblodsocker) i början av året. Bolagets produkter ligger väl i linje med Dynamic Codes strategi att utöka produktportföljen.

FindOut Diagnostic har under 5 år forskat fram en AI-lösning där man med mobilen läser av blodprov som kan tas av patienter i hemmet genom ett stick i fingret och med utrustning där man med en mobilapp kan scanna testet för svar inom 15 minuter. Lösningen kan integreras med vårdgivare som tar vid om patienten får ett positivt svar. Nyligen meddelade bolaget att de gått i konkurs på grund av bristande finansiering.

– FindOut Diagnostic har innovativa produkter med stor marknadspotential i sin portfölj som kompletterar Dynamic Codes verksamhet. Med förvärvet får Dynamic Code tillgång till både nya produkter och teknik som går att integrera i vår befintliga produktportfölj och plattform. Det finns även flera initierade pilotprojekt i vården ute i regionerna, vilket vi ser som intressant, säger Emilie Erhardt Winiarski, vd för Dynamic Code.

Förvärvet innebär att Dynamic Code tar över produkter och en digital avläsningsteknik omgående. FindOut Diagnostic har idag inarbetade pilot-samarbeten med vården samt försäljningskanaler via apotek. Dessa tar Dynamic Code över när produkterna blir regulatoriskt anpassade för Dynamic Codes regi och kompletterar med försäljningen med egna inarbetade kanaler

Egenmonitorering blir viktigare när vården digitaliseras
År 2024 förväntas 15-25% av alla vårdmöten vara digitala. Idag bryts i många fall den digitala kedjan på grund av krav på analoga testmotoder. Detta kostar onödigt stora resurser i tid och pengar för både vård och patient. Kliniska självtester och integration med vårdens system kommer att vara en viktig nyckel i transformationen mot en effektiv digital vårdkedja både inom primärvård, sjukhusvård och egenmonitorering i hemmet.

– Även inför fysiska besök eller operationer är självtester som kan tas hemma en viktig del för att spara tid och pengar. FindOut Diagnostic har produkter som kan effektivisera och optimera den fysiska vården och passar bra in i Dynamic Codes plattform och position i det nya vårdlandskapet, säger Anne Kihlgren, grundare och styrelseordförande för Dynamic Code.Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden