Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Debatt: Dags att bygga Sveriges framtid, näringsminister Ebba Busch!

Denna debattartikel publicerades först på Dagens Industris debattsida.
Ebba Busch, grattis till regeringens viktigaste jobb - näringsminister! Vi har nu fyra år på oss att på riktigt bygga för framtiden. För oss på Epicenter är det tydligt vad vi måste fokusera på: Sveriges framtid avgörs av vår innovationskraft. När vi nu blickar framåt, låt oss våga lyfta blicken från att prata om antalet pol

dingdong levererar test för självprovtagning till dörren inom 10 minuter

dingdong levererar test för självprovtagning till dörren inom 10 minuter

Dynamic Code fortsätter att göra test med självprovtagning i hemmet mer tillgängliga för konsumenter. Nu inleds ett samarbete med matleveransföretaget dingdong för att kunna erbjuda expressnabba leveranser till hemmet. Detta ökar tillgängligheten och hastigheten för konsumenter som vill ta ett test för att möjliggöra en säker diagnos och efterföljande vård.
Matleveransföretaget dingdong leverer

Ledande spelare inom självprovtagning i Europa är målet när Dynamic Code växlar upp kärnaffären

Ledande spelare inom självprovtagning i Europa är målet när Dynamic Code växlar upp kärnaffären

Dynamic Code har redovisat resultatet för Q3. Nettoomsättningen uppgick till 54,9 Mkr, varav omsättningen i kärnaffären uppgick till 10,0 Mkr och affären till FoHM (Folkhälsomyndigheten) uppgick till 44,9 Mkr. I takt med att fokus flyttar från pandemin växlar Dynamic Code upp kärnaffären.
Dynamic Codes vd Louise Nylén berättar här mer om vad som händer härnäst på bolaget när intäkter från avtal

Självprovtagning är viktig för effektiviteten i vården

Socialstyrelsen meddelar nu att man permanentar möjligheten för kvinnor att själva ta prov för livmoderhalscancerscreening. Detta är ett välkommet beslut. Att via självprovtagning i hemmet testa sig för sjukdomar är effektivt och säkert. Patienten är i högsta grad delaktig vilket också eftersträvas i patientlagen. Pandemin har också gjort att många människor har testat och känner sig trygga med di

Tillväxt i kärnaffären, ökad tillgänglighet och internationalisering i fokus för Dynamic Code

I mitten av september presenterade Dynamic Code sitt Q2-resultat som visade på en nettoomsättning på 114,2 Mkr (12,2 Mkr) och ett rörelseresultat på 43,8 Mkr (-7,3 Mkr). Första halvåret 2021 landade därmed på en nettoomsättning på 235,3 Mkr (17,3 Mkr) och ett rörelseresultat på 91,1 Mkr (-15,8 Mkr).
Kort därefter kommunicerade AegirBio ett bud på Dynamic Code, men där samtalen avslutades ett pa

​Var 5:e svensk är immun mot vinterkräksjukan – är du en av dem?

Säsongen för vinterkräksjukan är här och smittar många, både vuxna och barn. Men 20% av Sveriges befolkning, var 5:e svensk, är immuna mot vinterkräksjukan. Med ett enkelt DNA-test som du själv tar hemma kan du få svar om du är en av dessa. Kanske är du bara nyfiken eller så kan svaret hjälpa dig att planera allt ifrån vem som bör stanna hemma för vård av barn till bemanning av en arbetsplats.

Vi fortsätter vår kamp för kvinnors rätt till diagnos och behandling av sina underlivsbesvär trots påhopp av läkare och annons fälld i RO

Kvinnor förtjänar säkra och korrekta diagnoser för sina underlivsbesvär. Dynamic Code gör en kampanj kring ämnet och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Viktigare är budkapet, att sjuvården i stor utsträckning inte följer de regler som finns för att ställa korrekt diagnos av bakteriell vaginos. Detta är en stor anledning till att vi har utvecklat ett enkelt självtest med DNA-analys.

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden