Gå direkt till innehåll
Kry första kund till Dynamic Codes white label-lösning

Pressmeddelande -

Kry första kund till Dynamic Codes white label-lösning

Dynamic Code har, som tidigare meddelat, stärkt sin position för att kunna ta test och få diagnos hemifrån. En ny white label-lösning möjliggör för apotek och vårdgivare att via Dynamic Code köpa snabbtester och andra patientnära diagnostiska lösningar där plattform in i vårdflödet ingår. Första kund ut är Kry.

Med bakgrund och spetskompetens inom kvalitetssäkrade tester som analyseras i eget labb, växer nu Dynamic Code med ytterligare en intäktsmodell. En ny white label-lösning möjliggör för apotek och vårdgivare att via Dynamic Code köpa snabbtester och andra patientnära diagnostiska lösningar där plattform in i vårdflödet ingår.

Kry först ut med graviditetstest
Första kunden för Dynamic Codes white label-lösning är vårdgivaren Kry. I detta fall är Dynamic Codes digitala plattform inte inkluderat i lösningen utan samarbetet rör ett graviditetstest som Dynamic Code har tagit fram på uppdrag av Kry.

– Vi har flera samarbeten med Dynamic Code, framförallt inom kvinnohälsa. När vi letade efter ett graviditetstest att erbjuda våra patienter var det naturligt att gå till Dynamic Code för att hitta och utforma ett säkert test för ändamålet. Dynamic Code är en erfaren partner med hög känsla för kvalitet, säger Jonas Beltrame-Linné, kommunikationschef på Kry

Kry och Dynamic Code underlättar vägen från diagnos till behandling
Dynamic Code har sedan flera år samarbetat med Kry för olika diagnostiska tester. För ett par månader sedan utökades samarbetet genom att implementera Dynamic Codes test i Krys vårdflöde, vilket innebär att ännu fler patienter nu får hjälp med sina besvär.
Efter ett kostnadsfritt videosamtal med en av Krys barnmorskor skickas ett diskret test hem till patienten som tas i hemmamiljö. Det skickas sedan till Dynamic Codes labb för analys och vid positivt svar så hjälper Kry till med rätt behandling.

– Att underlätta provtagning och skapa snabbare och smidigare väg till diagnos är viktigt för att hjälpa fler kvinnor till rätt behandling. Tillsammans med Kry hjälper vi nu tusentals kvinnor med sina besvär. Vi är glada över att vi dessutom kan hjälpa Kry med ett säkert graviditetstest, säger Emilie Erhardt Winiarski, vd för Dynamic Code.

Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Relaterat innehåll

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden