Gå direkt till innehåll
Dynamic Code växer med utökad produktportfölj

Pressmeddelande -

Dynamic Code växer med utökad produktportfölj

Dynamic Code stärker sin position för att kunna erbjuda tillgång till test och diagnos hemifrån. Produktportföljen utökas med s.k. snabbtest där analys och testsvar läses av direkt, som en del i den digitala plattformen där läkaren smidigt kan beställa test till sin patient och få digitala testsvar direkt in i journalen, efter att patienten har tagit och utfört testet hemifrån.

Med bakgrund och spetskompetens inom kvalitetssäkrade tester som analyseras i eget labb, breddar nu Dynamic Code sin produktportfölj. En ny white label lösning möjliggör för apotek och vårdgivare att via Dynamic Code erbjuda sina patienter och kunder snabbtester och andra diagnostiska lösningar där plattform in i vårdflödet ingår.

White label - nytt område för tillväxt
Förutom att erbjuda egna labbtester och ingå strategiska partnerskap med apotek och vårdaktörer lägger nu Dynamic Code till ytterligare ett spår i sin tillväxtstrategi: En white label lösning där kvalitativa s.k.snabbtest från underleverantörer används i den digitala plattformen som är central i Dynamic Codes helhetskoncept att kunna ta och utföra test hemifrån samtidigt som läkaren tar del av testsvar digitalt och därmed kan ställa diagnos baserat på dem.

Det finns mängder med olika hemtester för olika besvär på marknaden. Många med skiftande kvalitet. Dynamic Code har sedan starten utvecklat egna tester och väljer nu, i sin nya satsning, ut kvalitativa hälsotest att använda i den digitala plattformen för test och diagnos hemifrån. Dynamic Code utökar därmed sitt erbjudande både till apotek och vårdgivare. Dessa tester, tillsammans med plattformsflödet, säljs sedan via apotekens och vårdgivarnas befintliga kanaler till konsument eller patient

Dynamic Code har märkt att behovet av nya diagnostiklösningar växer, och i takt med utveckling, kvalitet och teknik väljer bolaget nu att möta behovet genom att erbjuda anpassade lösningar för andra aktörer.

– Labbtester och s.k.snabbtester kompletterar varandra och är bra i olika situationer, se t ex hur man under covid-19 pandemin använde både PCR (labbtest) och snabbtest. Idag finns kvalitativa bra snabbtest att välja för att vårda sin hälsa. När vi lägger in dem i Dynamic Codes digitala plattform kan vi erbjuda ett fullvärdigt koncept och flöde till både vårdgivare och konsumenter via apotek, säger Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code.


– Den här tjänsten öppnar upp lönsamma marknader där vi är med och driver vårdmarknaden framåt med snabba och säkra tester, och kan därmed hjälpa till att avlasta sjukvården. Detta skapar ytterligare möjligheter för besparing inom vård genom att digitala aktörer kan ställa fler diagnoser. Vi ser också att detta ger apotek en tydligare roll i vårdlandskapet, säger Emilie Erhardt Winiarski, VD för Dynamic Code.

Först ut lanserar Dynamic Code ett graviditetstest med en digital vårdgivaraktör. Men det pågår dialoger med flera aktörer för att identifiera de behov som finns på marknaden, där nya diagnostiska lösningar kan komplettera existerande labbanalyser.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden