Gå direkt till innehåll
Dynamic Codes nya DNA-test BODY består av två delar – NUTRITION och TRAINING. Personlig rådgivning kan kopplas till provsvaret.
Dynamic Codes nya DNA-test BODY består av två delar – NUTRITION och TRAINING. Personlig rådgivning kan kopplas till provsvaret.

Pressmeddelande -

Nytt DNA-test ger kunskap om genetiska förutsättningar för kost och träning

Generna påverkar hur man reagerar på olika kost och träning. För att hjälpa individer att förstå sin kropps förutsättning vid träning och kost lanserar healthtechbolaget Dynamic Code ett helt nytt DNA-test som undersöker 16 olika genetiska markörer för att hjälpa användaren till en bättre livskvalitet.

En bra kost och fysisk aktivitet är viktiga delar av att leva ett hälsosamt liv. Rätt kost och träning kan hjälpa oss att uppnå optimal kroppsfunktion, nå och upprätthålla en sund vikt, minska risken för sjukdomar och främja den allmänna hälsan.

Nu lanserar Dynamic Codes ett helt nytt DNA-test där man får värdefull kunskap om sina genetiska förutsättningar och hur man bäst anpassar sin kost, träning och livsstil.

– Olika genvariationer bidrar till individuella skillnader i hur vi reagerar på olika sorters träning och näringsämnen i maten. I detta test analyseras några av de främsta generna som idag är kända för att kunna påverka hur vår kropp reagerar på kost och träning, säger Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code.

DNA-test av 16 olika gener
Testet är baserat på de senaste forskningsrönen och ger ett personligt svar med information om de genetiska förutsättningar som kan interagera med kost och träning. Användaren får konkreta råd på hur man kan anpassa sin kost, träning och livsstil baserat på 16 olika gener.

Dynamic Codes nya DNA-test BODY består av två delar – NUTRITION och TRAINING.

Väldigt många gener är kopplade till vår kosthållning och inverkar på ämnesomsättningen. I nutrition analyseras några av de främsta generna som idag är kända för att kunna påverka samspelet mellan kosten och kroppen. Man får konkreta råd på hur man kan anpassa sin kost och livsstil baserat på 11 olika gener. Testet undersöker fetter, kolhydrater, antioxidanter, koffein, stress och sömn.

Training fokuserar på träning och gener. Genvariationer kan medföra att vi presterar olika bra i olika träningssammanhang och att effekten av samma träning skiljer sig mellan olika individer. I detta test analyseras några av de främsta generna som idag är kända för att kunna påverka samspelet mellan träning och kroppen. Man får konkreta råd på hur man kan anpassa sin träning och livsstil baserat på 10 olika gener. Testet undersöker kroppsvikt, styrka och uthållighet, antioxidantskydd, koffein samt återhämtning

Användaren får bland annat svar på:
- Har du explosiva eller uthålliga muskler?
- Vilken typ av träning svarar din kropp bäst på?
- Hur snabbt återhämtar du dig efter träning?
- Hur påverkas din kropp av koffein?

Personlig rådgivning kan kopplas till provsvaret
Dynamic Codes test BODY är granskat av träningsexperten Sabina Dufberg som har mångårig och bred utbildning och erfarenhet inom personlig träning, kost och mindfulness. Sabina Dufberg har utbildat andra tränare, och coachat allt från elitidrottare till rehabiliteringspatienter, bland annat i TV-programmet Biggest Loser. Hon är också författare till ett flertal böcker och är en mycket anlitad föreläsare. De användare som vill, kan för en extra kostnad, få personlig rådgivning och coachning av Sabina utefter sina resultat i BODYs DNA-test.



– Att se över sin hälsa och sina förutsättningar är en investering för livet. Med kunskap om sig själv har man möjlighet att förändra och förbättra både sin fysik och sitt mentala mående. Med hjälp av detta nya test kan jag coacha individen till en bättre livskvalitet, säger Sabina Dufberg.

BODY går att köpa på i Dynamic Codes webbshop för 1 695 kr. Det går också att köpa testerna NUTRITION och TRAINING separat för 995 kronor styck.


Vill du som verksam journalist testa Body kan du få ett provexemplar genom att kontakta marknad@dynamiccode.se.



Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden