Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu finns våra DNA-hälsotest på apoteken

Genom vårt samarbete med erkända aktörer på hälsomarknaden finns nu våra test på apoteken i både Sverige och Danmark. Snart kommer de även finnas på apotek i hela Norden. 

Det finns ett stort intresse av att hålla koll på sin hälsa och sitt välmående idag. Tack vare DNA-tekniken och ett grundläggande kvalitets- och logistikarbete finns nu en ny kategori av hälsotest på apoteken. Man tar provet själv hemma och skickar det till laboratoriet där det analyseras. Testsvaren hämtas med en unik provkod via webb. Svarstiderna för våra test är från 24 timmar upp till 5 dagar från att provet har inkommit till lab.

Idag finns våra hälsotest på apotek under fyra namn; Apotekets självtester, RFSU-test, YesNo-test och Dynamic Code-test.

Vi samarbetar med Apoteket AB och där hittar man hälsotesten som Apotekets självtester.
 
Vi samarbetar även med RFSU AB och Swereco Group AB som distribuerar våra hälsotest till övriga apotek i Sverige och då heter testen RFSU-test och YesNo-test.
 
Samarbetet med Swereco AB innebär också att YesNo-testen kommer att finnas på apotek i de övriga nordiska länderna. I Danmark hittar du redan våra test hos flera danska apotek genom vårt samarbete med AcuPharma A/S .

Våra hälsotest är idag

INTIM OCH KÖNSSJUKDOMAR

Test för Klamydia, kvinna

Test för Klamydia, man

Test för Klamydia och Mykoplasma, kvinna

Test för Klamydia och Mykoplasma, man

Test för Bakterie och svampbesvär i underlivet

Test för Ökad risk för blodpropp vid intag av östrogen

MAG- OCH TARMPROBLEM

Test för Laktosintolerans

Test för Skydd mot vinterkräksjuka

NAGEL OCH HUDSVAMP/FOTSVAMP

Test för Nagelsvamp

Test för Hud- och Fotsvamp

LIVSSTIL OCH HÄLSA

Test för Klassificering av muskelegenskap

Test Anlag för övervikt

Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code har laboratorium i Linköping. Företagets grundare och nyckelpersoner har forskarbakgrund och lång erfarenhet av DNA-analys i rutinförfarande och metodutveckling. Laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025. Förutom hälsotest så har Dynamic Code från 2004 utfört faderskapsbestämningar åt kommuner och sedan 2013 släktskapsbestämning åt norska migrationsverket UDI. Dessutom utför vi DNA-test för djur- och miljö genom våra samarbeten med t.ex. Svensk Galopp, Växa Sverige och Anticimex.

Mer information:

VD Anne Kihlgren, Dynamic Code

E-post: anne.kihlgren@dynamiccode.se

Tel: 013-465 53 21, 0708-19 16 21

www.dynamiccode.se


Relaterade länkar

Ämnen

KategorierKontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden