Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

“Vi blir en starkare spelare med större geografisk närvaro”


Idag offentliggjordes att AegirBio har ingått avtal med aktieägare representerande cirka 52,1 procent av samtliga aktier i Dynamic Code AB om förvärv av aktier och teckningsoptioner i Dynamic Code.

Huvudägarna till Dynamic Code; Backing Minds Invest AB, Anne Kihlgren och P.A.L.M Venture Capital AB ser flera rationella skäl till affären med AegirBio:

  • Ägargruppen ser tydliga synergier med ett samgående och att bolagen tillsammans blir en starkare spelare med större geografisk närvaro. Men också marknadsmässiga och organisatoriska synergier och skalfördelar.
  • Båda bolagen befinner sig i en internationell expansion och tillsammans skapas större förvärvsmöjligheter för snabbare global expansion.
  • En bredare produktportfölj med fler typer av diagnostiska tester för konsument och vårdgivare som täcker fler sjukdomar, åkommor och även andra områden såsom anpassad medicindosering. 
  • AegirBio har idag tester som man köper i butik och får ett svar direkt själv medan Dynamic Codes självtester analyseras i laboratorier och kopplar ihop med läkare via en digital plattform. På så sätt kompletterar bolagen varandra fantastiskt bra.

– Tillsammans och med en bredare produktportfölj och på fler geografiska marknader kan vi snabbare digitalisera diagnostiken. Ett viktigt steg för att hjälpa människor att lättare få kontroll över sin hälsa. Vårdlandskapet förändras snabbt nu och tillsammans blir vi en viktig internationell aktör för att ge vården bättre verktyg för diagnostik och förebyggande hälsa, säger Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code.

– Med en betydande egen kassa, stora synergier och en uttalad förvärvsstrategi ser vi att AegirBio och Dynamic Code tillsammans kan bli den globalt ledande aktören inom framtidsbranschen digital diagnostik, säger Sara Wimmercranz, medgrundare BackingMinds.

– Vi är väldigt positiva till budet som är ett kvitto på Annes hårda arbete och bolagets lönsamma tillväxt, säger Susanne Najafi, medgrundare BackingMinds.

Styrelsen i DC Partners Sweden AB, som representerar delägarna via Pepins, har tagit del av analysen och diskuterat för- och nackdelar med dem och beslutat att stödja affären. Tillsammans med de tre huvudägarna och DC Partners Sweden AB är det aktieägare som representerar 52,1% av aktierna som stödjer affären.



Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden