Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SHL samarbetar med Dynamic Code för testning av Covid-19

Svensk hockey har tillsammans tagit fram ett verksamhetsprotokoll med en rad smittbegränsande åtgärder. SHL inleder nu ett samarbete med HealthTech-bolaget Dynamic Code för att kunna testa personer med misstänkt smitta på ett snabbt och effektivt sätt.

Säsongen 2020/2021 går till historien som den mest utmanande säsongen någonsin i och med rådande pandemi och dess utmaningar. Svensk hockey har från start arbetat strategiskt och systematiskt med en rad åtgärder för att begränsa smittan på och utanför isen. Ett arbete som nu förlängs med SHL:s samarbete med Dynamic Code och det CE-märkta självprovtagningstest HealthTech-bolaget erbjuder.

Dynamic Code erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar, ofta baserade på DNA-teknik, både till vården och direkt till konsument. Testerna beställs online och kan utföras vart kunden än befinner sig. Testen analyseras i Dynamic Codes labb och provsvaren hämtas via en kod på webben inom några dagar, säkert och helt anonymt. Alla moment i testkedjan, från beställning till testdistribution och uppföljning med vårdgivare, hanteras i en enhetlig digital plattform.

Samarbetet snabbar på processen att upptäcka smitta
Dynamic Codes test för pågående Covid-19-infektion är CE-märkt med kvalitetssäkrad och svensktillverkad provtagningsmetod och labbanalys via Dynamic Codes nationella labb. I dag har Dynamic Code avtal med Folhälsomyndigheten och gör Covid-19-tester för flera regioner och vårdgivare.

– Vi har tydligt framtagna rutiner och åtgärder vid misstänkt smitta inom lagen men med detta samarbete kan våra klubbar snabba på processen från misstänkt smitta till konstaterad smitta eller icke smitta, vilket kommer vara en stor hjälp i dessa utmanande tider, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

Testerna kommer att finnas tillgängliga för klubbarna (dam, herr och junior) inom kort och SHL har även bistått med testmaterial för de SDHL-klubbar som ej tillhör SHL eller HockeyAllsvenskan.

Dynamic Code ser fram emot att kunna bistå SHL och SDHL i processen vid misstänkt smitta, och på så sätt ytterligare stärka upp de smittbegränsande åtgärderna.

– Snabba och enkla tester för Covid-19 är en viktig del för att kunna öppna upp samhället och vi ser fram emot att kunna bistå SHL och SDHL med vår expertis och kunskap i deras arbete med att begränsa smittan under rådande pandemi, säger Anne Kihlgren, Dynamic Codes grundare och VD.

För mer information

Anne Kihlgren
Grundare och VD
anne.kihlgren@dynamiccode.se
0708-19 16 21

Johan Hemlin
Sportchef och vice VD
johan.hemlin@shl.se
0705-55 08 67

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code vill hjälpa människor att ta kontroll över sin egen hälsa och utvecklar meningsfulla hälso- och diagnostest baserat på DNA-teknik. Testerna erbjuds i en digital kommunikations- och logistikplattform som håller på att revolutionera medicinsk provtagning och diagnostester. Tester som tidigare krävt provtagning hos kliniker och av vårdpersonal och ibland tagit månader och år, kan patienterna nu göra själva och få svar och behandling på några dagar. Utan att tumma på kvaliteten – Dynamic Codes tester uppfyller alla medicinska och regulatoriska krav.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden