Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rusning efter PCR-tester i december

Det ökade smittläget, den generella influensasäsongen och längre ledtider hos vården för Covid-tester har lett till en rusning av PCR-tester från healtechbolaget Dynamic Code. Till exempel har apoteken, som är en av de största försäljningskanalerna, mer än tiodubblat sina inköp av tester från november till december.

Dynamic Code har tagit fram ett eget PCR-test för covid-19 med helt egenutvecklad analysmetod och validerat självprovtagningskit. Dynamic Codes tester och analyskapacitet används av Folkhälsomyndigheten och säljs via egen webbshop och via partners såsom apotek och livsmedelskedjor.

Tiodubbel beställning från apotek
Under december månad har försäljningen av PCR-tester till apotek mer än tiodubblats jämfört försäljningen under november månad. Den bakomliggande faktorn är det ökade smittläget i kombination med den generella influensasäsongen. Det har lett till långa ledtider i vården för de som vill ta ett covid-test. Som ett alternativ ser många att köpa ett PCR-test på apoteket, ta testet hemma och skicka till Dynamic Codes laboratorium för svar ett dygn efter testets ankomst till labbet.

– I takt med att självprovtagning blir en naturlig del av vården är det viktigt att öka tillgängligheten för konsumenten. Vi vill bidra till att individer snabbt kan få ett säkert testsvar vid symptom och därigenom en diagnos och eventuell behandling. Det här sparar tid och resurser både för individen och vården och kan i en situation som nu i pandemin även vara en bidragande faktor till att minska smittspridningen, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Hamstring inför julresan
Dynamic Code har fått flera indikationer på att konsumenter nu köper hem tester för att ha redo under julhelgen för att ta ett test vid symptom.

– Våra tester lämpar sig väldigt väl att ha hemma i badrumsskåpet eller att ta med sig på resan i jul för att snabbt kunna ta ett test vid symptom och sedan skicka till vårt labb och få svar inom 24 timmar från det att testet anlänt till labbet. Vi har under hösten knutit flera samarbeten för att öka tillgängligheten av våra tester och våra tester finns på de flesta apotekskedjorna. Genom att ha med sig ett test på julresan behöver man inte heller belasta vården i den region man besöker, säger Louise Nylén.Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Relaterat innehåll

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden