Gå direkt till innehåll
Låt dina gener bestämma menyn

Pressmeddelande -

Låt dina gener bestämma menyn

Nu lanseras Dynamic Deliveries – ett nytt koncept där kost skräddarsys för att passa just dina gener. Gör ett enkelt DNA-test och klicka sedan blixtsnabbt hem anpassade matvaror och recept.

Alla vet att nyttig mat är bra för hälsan. Men individuella genvariationer får våra kroppar att reagera olika på näringsämnena. Därför lanseras nu Dynamic Deliveries. Konceptet bygger på att kombinera det senaste inom hälsoteknik med blixtsnabb hemkörning av livsmedel. Dynamic Code har tagit fram DNA-testet och Kavall levererar matvarorna.

– Vi analyserar 16 genetiska markörer och ger konkreta svar på vilken kost och träning som är bäst för varje enskild individ baserat på just dessa gener. Den PCR-baserade tekniken är en beprövad och tillförlitlig metod för att analysera DNA, säger Lousie Nylén, vd på Dynamic Code.

– Grunden till en hälsosam livsstil är att kunna anpassa kosten efter dina egna förutsättningar och din egen vardag. Med det här konceptet hjälper vi våra kunder att välja rätt och snabbt komma igång med livsstilsförändringar. Beställningen görs via vår app och tio minuter senare levereras råvaror och recept hem till dörren, säger John Tengberg, vd på Kavall.

DNA-testet kallas BODY och görs genom självprovtagning där en provtagningspinne gnuggas mot insidan av kinden och sedan skickas in för analys.

– Labbresultatet visar hur just din kropp reagerar på till exempel kolhydrater, fetter, antioxidanter och koffein. Det visar också om din kropp är bäst lämpad för explosiv träning eller uthållighetsträning. Med BODY ges en möjlighet att anpassa sin kost och träning utefter sina egna förutsättningar för en optimerad hälsa, säger Johanna Lönn, produktägare på Dynamic Code.

Dynamic Code och Kavall är uppstickare inom hälsoteknik- och livsmedelsbranschen. Samarbetet kring Dynamic Deliveries bygger på den gemensamma drivkraften att förenkla och förbättra sina kunders vardag.

Dynamic Deliveries:

  • Dynamic Deliveries går att beställa mellan 25 april och 5 juni. DNA-testet heter BODY och säljs till rabatterat pris på Dynamic Codes hemsida under kampanjperioden. Läs mer om BODY-testet här.
  • Dynamic Deliveries går att beställa i Stockholm, Göteborg och Malmö via Kavalls app.
  • Recepten till Dynamic Deliveries har tagits fram i samarbete med Mattias ”fredagskocken” Larsson.
  • Dynamic Deliveries finns i 8 olika varianter. I samband med mottaget provsvar får du rekommendation om vilken som passar ditt DNA.

För pressförfrågningar, kontakta:
Natasha Bromberg, natasha.bromberg@progresspr.se, 076-100 91 35
eller Linus Axelsson, linus.axelsson@progresspr.se, 073-848 56 79.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Presskontakt

Louise Nylén

Louise Nylén

Presskontakt VD +46 76 276 77 75
Anne Kihlgren

Anne Kihlgren

Presskontakt Grundare 013-465 53 21
Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Fridtunagatan 24
582 16 LINKÖPING