Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

E-hälsa växer snabbt, Dynamic Code tar in kapital, förstärker ledning och styrelse och nyanställer sex personer.

Carestore.com ger människor möjligheter att vara delaktiga i sin hälsa och vård genom diagnostiska hemtester för olika sjukdomar. Erbjudandet är unikt och består av kvalitativa DNA-tester, egen ackrediterad analysmetodik och eget ackrediterat laboratorium, certifierade provtagningspaket för självprovtagning, värdefulla analyssvar utformade av medicinska specialister och rådgivning med läkare online. Carestore.com kommer att lanseras internationellt och utvecklingen av nya tester och tjänster kommer nu att accelereras.

BackingMinds Invest och Pepins crowdfunding

Investerare är BackingMinds Invest AB, en perfekt partner för en global utveckling inom e-handel och online marketing samt Pepins via sin crowdfounding modell, utmärkt intressant för ett konsumentinriktat bolag som Dynamic Code.

Förstärkt ledning och styrelse

Dynamic Code förstärker också ledning och styrelse samt nyanställer sex medarbetare inom marknadsföring och produktutveckling i Linköping.

Nya styrelseledamöter erfarna inom sjuk- och hälsovård, e-handel och affärsutveckling är:

- Björn Nordenvall, docent och kirurg, utbildad vid Karolinska Institutet, till 2013 partner i private equity-bolaget CapMan med ansvar för investeringar inom Life Science, f d VD på bioteknikbolaget Oxigene samt VD för Sophiahemmet, sedan 2014 styrelseledamot i vårdbolaget Aleris.

- Sara Wimmercranz, började sin e-handelsbana i ledningen på internetpionjären LensWay, var med och grundade Footway, Nordens största online-aktör för skor, samt det nytänkande riskkapitalbolaget BackingMinds, styrelseledamot i mediakoncernen Stampen, börsnoterade Retail and Brands och rankad av DI som en av de mest betydelsefulla tech-investerarna i Sverige.

- Helena Westin, en av eldsjälarna bakom Pridefestivalen i Sverige 1998, marknadschef Svenska spel, marknadsdirektör mobiloperatören 3, i Aftonbladets koncernledning ansvar för affärsutveckling och varumärken, VD reklambyrån Paradiset DDB, styrelseledamot i bl a varumärkes-/designbyrån Identity Works, Cinnober Financial Technology, QX förlag, RFSLs insamlingsstiftelse och Sveriges Television.

Dynamic Codes mål är att bli en ledande aktör internationellt inom E-hälsa, att utveckla och erbjuda ett brett utbud av diagnostiska hälsotest och att göra Carestore.com till en mötesplats för aktiva konsumenter inom hälso- och sjukvård. 

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett svenskt företag som startades hösten 2000 av Anne Kihlgren och Björn Rosén, som båda har forskarbakgrund och lång erfarenhet av DNA-analyser, biokemi, genetik och molekylärbiologi från bl a Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) tidigare Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) och Rättsmedicinalverket (RMV). Anne och Björn såg tidigt möjligheterna med den senaste DNA-tekniken och att kunna erbjuda smidiga och säkra hälso- och miljötester samt släktskapsbestämningar för såväl privatpersoner och sjukvård som för företag och myndigheter. 

Att omsätta den senaste forskningen till produkter och tjänster baserade på modern DNA-teknik, lätt tillgängliga online via carestore.com och göra konsumenten/patienten mer kunnig och delaktig i vården och sin hälsa – att skapa en bättre sjuk- och hälsovård.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden