Gå direkt till innehåll
Dynamic Code vann pris för Årets tillväxtbolag

Pressmeddelande -

Dynamic Code vann pris för Årets tillväxtbolag

I den nordiska entreprenörstävlingen Techarenan Challenge 2020 som gick av stapeln på Berns salonger i Stockholm igår kväll vann HealthTech-bolaget Dynamic Code kategorin Årets tillväxtbolag 2020.

Juryns motivering lyder:
Det här bolaget är med och driver en stor förändring i hur man löser en mycket viktig pusselbit inom vården – diagnostik på distans. Bolaget har utvecklat en unik teknisk plattform och har under den senaste tiden fått sitt stora genombrott. Juryn bedömer att detta är ett bolag som kommer att ha en exponentiell tillväxt i framtiden.

- Vi är fantastiskt stolta och glada över att vinna den här prestigefyllda tävlingen. Priset är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg framåt och att marknaden för e-hälsa ökar. Jag tror att priset bland annat kan bidra till att fler människor får upp ögonen för att det går att få mer kontroll över sin hälsa, säger Anne Kihlgren, vd för Dynamic Code.

Juryn valde ut 50 finalbolag från drygt 450 bidrag som inkommit till årets tävling. Bolag från hela Norden deltog i tävlingen och finalisterna verkar inom bland annat miljöteknik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech och mobilitet.

- Vårdrevolutionen har bara börjat. Vi har utökat vårt kapital med 60 miljoner kronor under den här våren och nu är vi ännu mer sporrade till att fortsätta satsa på marknad och försäljning samt utöka produktportföljen genom utveckling av fler hälso- och diagnostest, fortsätter Anne Kihlgren.

I de övriga två kategorierna vann Grace Health titeln Årets startup och Exeger fick Näringslivets pris.

För mer information kontakta gärna:
Anne Kihlgren, VD Dynamic Code
013 465 53 21
anne.kihlgren@dynamiccode.se

Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef Techarenan,
0735 252 509
omid@sdip.se

Om tävlingen
Techarenan Challenge är en årlig entreprenörstävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Tävlingen syftar till att lyfta entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och experter. Vid juryöverläggningen hanteras jävsituationer genom att den berörda juryledamoten har fått lägga ner sin röst.

Om Techarenan
Techarenan grundades 2014 med målet att lyfta entreprenörskap och innovation samt inspirera fler till att vilja vara med och bidra till framväxten av nya bolag med global potential. Techarenan är idag en plattform och arena för entreprenörer, industri, investerare, politiker och opinionsbildare att mötas, skapa samarbeten, göra affärer och bygga nätverk. Ambitionen är att fortsätta bygga plattformen med fokus på att skapa värde för nordiska startup- och tillväxtbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå.

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code vill hjälpa människor att ta kontroll över sin egen hälsa och utvecklar meningsfulla hälso- och diagnostest baserat på DNA-teknik. Testerna erbjuds i en digital kommunikations- och logistikplattform som håller på att revolutionera medicinsk provtagning och diagnostester. Tester som tidigare krävt provtagning hos kliniker och av vårdpersonal och ibland tagit månader och år, kan patienterna nu göra själva och få svar och behandling på några dagar. Utan att tumma på kvaliteten – Dynamic Codes tester uppfyller alla medicinska och regulatoriska krav.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden