Gå direkt till innehåll
Dynamic Code växlar upp samarbetet med Reitan Convenience

Pressmeddelande -

Dynamic Code växlar upp samarbetet med Reitan Convenience

Nu växlar Dynamic Code och Reitan Convenience i Sverige upp sitt samarbete och rullar ut flera av Dynamic Codes produkter till närmare 150 Pressbyråer i Stockholmsområdet.

Nu blir det möjligt för konsumenter att köpa Dynamic Codes tester med självprovtagning på närmare 150 Pressbyråer i Stockholmsområdet. Samarbetet ökar tillgängligheten och gör det enklare att genom ett säkert testsvar få rätt diagnos för exempelvis könssjukdomar, gluten- och laktosintolerans eller kvinnohälsoprodukter som bakteriell vaginos och candida samt urinvägsinfektion.

Sedan december 2021 har Reitan Convenience i Sverige kört en pilot tillsammans med Dynamic Code i syfte att göra det mer tillgängligt att ta ett test med självprovtagning för att säkerställa ett säkert testsvar och därmed rätt diagnos och eventuell behandling.

– Smarta tjänster och produkter från innovativa aktörer stärker vårt övergripande hållbarhetsarbete på flera plan och vi är så glada att Dynamic Code finns i våra butiker och för det fina samarbete vi har, säger Rasmus Milton, Business Developer, på Reitan Convenience i Sverige.

Tillgänglighet i tid och rum, är en viktig parameter för Dynamic Code, som fokuserar på att göra självprovtagning mer tillgängligt för konsumenter som söker rätt diagnos och behandling.

– Vi arbetar för en beteendeförändring där test med självprovtagning ska bli en naturlig del i vardagen och därmed minska belastningen i vården. Här fyller tillgängligheten via Pressbyrån en viktig roll i arbetet med att göra självprovtagning mer tillgängligt, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden