Gå direkt till innehåll
Dynamic Code växlar upp i Norge

Pressmeddelande -

Dynamic Code växlar upp i Norge

Dynamic Code tecknar två nya avtal och växlar därmed upp sin närvaro i Norge. Nu inleds ett samarbete med en av Norges största digitala vårdgivare Nettlegevakt samt den digitala apoteksaktören Apotera.


Dynamic Code har tidigare funnits i Norge via en norsk webbshop och en digital vårdgivare. Nu växlar Dynamic Code upp verksamheten genom två strategiskt viktiga avtal och ökar därmed sin närvaro i Norge.

– Pandemin har visat att självprovtagning är här för att stanna. Genom vårt digitala flöde kan Nettlegevakt med bättre precision möta kunden utifrån sina behov och Apotera kan sälja en helhet och inte bara en produkt. Dessa två viktiga strategiska partners hjälper oss att hjälpa fler individer och därmed också öka takten i Norge och utveckla vårt koncept på den norska marknaden, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Nettlegevakt integreras i Dynamic Codes digitala flöde
Den norska digitala vårdgivaren Nettlegevakt skall inledningsvis remittera patienter med misstänkt Bakteriell vaginos eller Candida till att använda Dynamic Codes självprovtagningskit som del i diagnos och därefter eventuell behandling. Nettlegevakt kommer också ta emot patienter som köpt självprovtagningskit via www.dynamiccode.com/no för att ställa en diagnos och ge behandling. Nettlegevakt inkluderas i Dynamic Codes digitala flöde vilket innebär att hantering av remisser och provsvar integreras i Nettlegevaktens system.

– Avtalet med Dynamic Code innebär att vi kan erbjuda ännu fler tester med självprovtagning på den norska marknaden. Vi tror att kombinationen av enkel åtkomst, bra tester och snabba svar gör att fler väljer att testa sig själva och få rätt behandling, säger Thomas Bergqvist, läkare och grundare av Nettlegevakt.

Apotera blir återförsäljare av självprovtagningskit
Avtalet med Apotera, en snabbväxande digital apoteksaktör i Norge, innebär att de blir återförsäljare för ett 15-tal produkter.

– Genom Dynamic Codes självprovtagningskit kan vi hjälpa våra kunder att ta kontroll över sin hälsa genom att säkerställa diagnos innan kontakt med läkare. Att söka vård med rätt diagnos effektiviserar vården väsentligt, säger Patrick Hjetland, Co-founder & CEO på Apotera.Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden