Gå direkt till innehåll
Dynamic Code utökar samarbete med Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Dynamic Code utökar samarbete med Kronans Apotek

Healthtechbolaget Dynamic Code utökar sitt försäljningssamarbete med Kronans Apotek med produkter kopplat till test med självprovtagning för Covid-19 i både fysiska apotek och via e-handel.

Dynamic Code har sedan tidigare ett samarbete med Kronans Apotek där flera produkter såsom test för laktosintolerans, vinterkräksjuka och halsfluss strep A säljs via e-handeln och apotek. Nu utökas samarbetet genom att Kronans Apotek blir första återförsäljare att erbjuda Dynamic Codes PCR-test i sina 182 fysiska apotek.

Utöver detta säljer även Kronans Apotek Dynamic Codes självprovtagningskit för antikroppar, som nyligen uppdaterade mätmetoden för att kunna kontrollera effekten av vaccinering.

– Tidig påvisning av pågående covid-19 är en viktig åtgärd för att minska pandemins utbredning i samhället och här vill vi som apotek bidra på alla sätt vi kan. Självprovtagning har visat sig fungera mycket väl bland våra kunder med en hög tillförlitlighet och ett enkelt handhavande. Det visar både tidigare produkter från Dynamic Code och nu även tester kopplat till Covid-19, säger Martin Belin, Chef för Recept och Tjänster på Kronans Apotek.

Provtagning i hemmet allt vanligare
En stor andel svenskar har idag genomfört en provtagning i hemmet för Covid-19 och både konsument och sjukvård vet nu hur test med självprovtagning från hemmet fungerar. Dynamic Code har idag över 20 olika produkter som möjliggör säkra diagnoser från hemmet.

– Vi är glada över att kunna skala upp tillgängligheten kring våra produkter och tjänster för Kronans Apoteks kunder. Den respons vi får från konsumenter, vårdgivare och apotek visar att vi fyller en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet. Att digitalisera diagnostiken blir ett allt mer självklart val i vården. För varför ska man ta sig till vårdcentralen för en provtagning när all annan kontakt med primärvården kan skötas digitalt?, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden