Gå direkt till innehåll
Dynamic Code tecknar nytt avtal med Folkhälsomyndigheten

Pressmeddelande -

Dynamic Code tecknar nytt avtal med Folkhälsomyndigheten

Dynamic Code har sedan i våras haft ett avtal med Folkhälsomyndigheten kring PCR-tester för Covid-19. Nu har Dynamic Code vunnit en ny upphandling vilket innebär ett fortsatt förtroende att leverera analyskapacitet till några av Sveriges regioner. Dynamic Codes PCR-test är utvecklat så att det även upptäcker muterade virusstammar, vilket visat sig högst relevant i och med den nya virusstam som upptäckts i Storbritannien.

Dynamic Codes test för pågående Covid-19-infektion är CE-märkt och ackrediterat med kvalitetssäkrad och egentillverkad provtagningsmetod och labbanalys via Dynamic Codes nationella labb. Nu förnyas avtalet med Folkhälsomyndigheten som har i uppdrag att säkerställa tillgänglig testkapacitet för covid-19 för Sveriges regioner.

10 procent av Sveriges testkapacitet går nu via Dynamic Code
Under november och december genomför Dynamic Code ca 30 000 PCR-tester per vecka, vilket motsvarar ungefär 10 procent av Sveriges totala testkapacitet. Med det ökade trycket på testning i Sverige, utökar Dynamic Code kapaciteten till att hantera 50 000 tester per vecka för Folkhälsomyndigheten i det nya avtalet.

– Vi har ställt om vår verksamhet och investerar i att utöka både kapacitet och personal för att klara av det tryck som finns för covid 19-tester. Vi är glada för ett fortsatt förtroende från Folkhälsomyndigheten och är redo att hjälpa till med analys av PCR-tester så länge behovet finns, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Alla Dynamic Codes PCR-test är utvecklade så att detektion alltid sker på flera olika ställen i viruset. Detta innebär att även om virus eller bakterier muterar så kommer metoden att upptäcka dem ändå. Att utveckla metoder på detta sätt har visat sig vara högst relevant i och med den nya virusstam som nu upptäckts i Storbritannien.

Påskyndad digitalisering av vården
Coronakrisen har påskyndat digitaliseringen av vården. Att ta test hemma och skicka till labb för analys har blivit en norm och går att tillämpa på en rad fler sjukdomar än covid-19. Idag erbjuder Dynamic Code över 20 olika tester, exempelvis halsfluss, könssjukdomar samt gluten- och laktosintolerans. Kombinationen av diagnos- och hälsotester med digitala vårdgivare gör att belastningen av primärvården kan minskas samtidigt som kvaliteten av vården ökar. De investeringar som Dynamic Code gör i utökad kapacitet i lokaler och labb för covid-19 tester kommer även att gynna utvecklingen av fler produkter inom bolagets diagnos- och hälsotester framöver.

– Vi ser stort intresse för vårt koncept från både konsumenter och partners såsom digitala vårdgivare, apotek och företagshälsovård. Så trots att den snabba tillväxt vi ser här och nu kommer att klinga av i takt med att pandemin avtar så ser vi med tillförsikt på framtiden och bärigheten i konceptet, säger Louise Nylén.

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- hälsotestlösningar till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och vår digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Relaterat innehåll

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden