Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dynamic Code stärker ledningsgruppen för expansion och internationalisering

Healthtech-bolaget Dynamic Code stärker nu ledningsgruppen för att kunna växla upp expansion och internationalisering. Nu tillträder Jim Rosengren, tidigare Happy Socks, som Chief Commercial Officer (CCO) och Johan Mark, närmast på Houdini, som CFO.

Digitaliseringen av vården har tagit snabba kliv fram under pandemin. Dynamic Code är inne i en expansiv fas där många nya möjligheter har växt fram. Högt upp på agendan står expansion och internationalisering. Nu stärker bolaget ledningsgruppen med två rekryteringar.

Jim Rosengren kommer närmast från Happy Socks där han har arbetat som globalt försäljningsansvarig med expansion och etablering. Han har även arbetat som internationell affärsutvecklingsansvarig och som landschef i Sverige och Kina på Björn Borg samt kommersiellt ansvarig på L’Oréal.

– Jag är djupt imponerad av Anne Kihlgren och hennes yrkesmässiga resa som lett fram till grundandet av Dynamic Code. Diagnostiska tester med självprovtagning som säkerställer en säker distansvård är fortfarande otrampad mark och jag ser en uppsjö av möjligheter både lokalt och globalt. Det ska bli väldigt spännande att få vara en del av den pågående tillväxtresan, att bygga ett internationellt varumärke och revolutionera vården, säger Jim Rosengren.

Johan Mark är en mångårigt erfaren CFO och COO med erfarenhet från börsnoterade, ägarledda och riskkapitalägda bolag. Johan har haft ledande befattningar från bland andra Houdini, Royal Design Group, J.Lindeberg, Indiska och Björn Borg.

– Dynamic Code känns som ett välstrukturerat bolag med stor tillväxtpotential. Att få möjligheten att byta bransch och samtidigt vara med på en resa och ”bygga” ett Dynamic Code för framtida internationalisering och tillväxt känns väldigt motiverande. Jag hoppas kunna dra nytta av mina tidigare erfarenheter och därmed bidraga till fortsatt tillväxt och internationalisering, säger Johan Mark.

Jim Rosengren och Johan Mark är en del av den uppskalning Dynamic Code nu inleder. Under året beräknar bolaget att anställa 30-40 nya medarbetare.

– Både Jim och Johan har erfarenhet av tillväxtbolag, e-handel och internationell miljö, vilket jag ser som väldigt viktiga delar för att ta oss vidare i vår internationella tillväxtresa. Jag är väldigt glad över denna förstärkning för vår nästa fas, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Jim Rosengren och Johan Mark ersätter Malin Pettersen och Henrik Kennås, som har valt att lämna bolaget.

För mer information:
Louise Nylén, vd Dynamic Code: louise.nylen@dynamiccode.com, 076-276 77 75.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Presskontakt

Louise Nylén

Louise Nylén

Presskontakt VD +46 76 276 77 75
Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Fridtunagatan 24
582 16 LINKÖPING