Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dynamic Code ökar tillgängligheten av självprovtagning - erbjuder tester inom 15 minuter genom Vembla

Healthtechbolaget Dynamic Code inleder nu ett samarbete med matleveransföretaget Vembla för att kunna erbjuda expressnabba leveranser av test med självprovtagning till hemmet. Detta ökar tillgängligheten och hastigheten för konsumenter som vill ta ett test för att möjliggöra en säker diagnos och efterföljande vård.

Dynamic Code fortsätter att göra tester för självprovtagning mer tillgängliga med snabba leveranser för konsumenter. Sedan tidigare går det exempelvis att få Dynamic Codes tester levererade från Mathem via Kronans apotek samt snabb leverans via Airmee. Nu inleds ett samarbete med matleveransföretaget Vembla i Stockholm som nu inkluderar Dynamic Codes tester i sitt sortiment. Genom Vembla går det att beställa och få hem ett test på 10-15 minuter.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder möjlighet att snabbt få ett testsvar via självprovtagning och därmed möjlighet till diagnos och behandling. Det här är ett mycket spännande produktsegment som vi tror kommer växa ännu mer i framtiden, speciellt i kombination med våra expressleveranser som vi nu erbjuder över hela Stockholm City och inom kort i flera städer i Sverige. Med våra snabba riders levereras testerna hem till kunder inom 10-15 minuter efter beställning, säger Sunil Dutt, VD på Vembla.

Självprovtagning ska vara en naturlig del i människors vardag
Dynamic Codes sortiment för självprovtagning för könssjukdomar, infektioner såsom halsfluss och covid-19, gluten- och laktosintolerans samt olika svampinfektioner är numera inkluderat i Vemblas ordinarie sortiment. När en produkt från Dynamic Code ingår i beställning, bjuder dessutom Dynamic Code på leveransen.

– Vi vill att självprovtagning ska vara en naturlig del i människors vardag. Ökad tillgänglighet möjliggör för individer att få ett säkert testsvar och ger därmed snabb tillgång till diagnos och behandling. Det effektiviserar för både patienten och vården. Med Vembla kan vi öka tillgängligheten och öka hastigheten för att få hem ett test med självprovtagning, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115
Per Alnefelt

Per Alnefelt

Presskontakt tf VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden