Gå direkt till innehåll
Lydia Graflund, EsterCare och Louise Nylén, Dynamic Code.
Lydia Graflund, EsterCare och Louise Nylén, Dynamic Code.

Pressmeddelande -

Dynamic Code och EsterCare i samarbete för att avlasta vården för kvinnohälsa

Dynamic Code och EsterCare, en digital vårdgivare för kvinnohälsa, inleder nu ett samarbete kring självprovtagning. Målet är avlasta vården och förbättra livskvaliteten för alla kvinnor, oavsett tid i månaden eller period i livet.

EsterCare är ett nystartat digitalt hälso- och sjukvårdsbolag som hjälper kvinnor att förbättra sin hälsa och att få en bättre förståelse för sin kropp. Via en teknisk plattform får kvinnor digital specialistvård och vetenskaplig kunskap om sin kropp. Nu inleds ett samarbete med Dynamic Code.

Dynamic Codes test för självprovtagning integreras i plattformen
När en patient kommer i kontakt med EsterCare via ett videomöte eller chatt kommer läkaren kunna beställa ett test för självprovtagning från Dynamic Code, som skickas till patienten. Patienten tar testet hemma och skickar tillbaka det till Dynamic Codes laboratorium. Resultatet integreras sedan i EsterCares journalsystem och patienten kan få snabb återkoppling och behandling av EsterCares specialister.

– Kvinnohälsa är generellt ett underprioriterat område och vi ser att det finns ett stort behov att underlätta för kvinnor att både provta sig och söka vård. Vi har flera olika tester för kvinnohälsa som tillsammans med EsterCares digitala vårdgivning kan hjälpa fler kvinnor till rätt vård, säger Louise Nylén, vd Dynamic Code.

– Vi är en digital vårdgivare som är specialiserade inom kvinnohälsa och vi löser ett stort problem där det idag finns brist på vårdgivare. Genom att integrera Dynamic Codes tester för självprovtagning i vårt vårdflöde kommer vi kunna hjälpa fler kvinnor snabbare till rätt behandling, säger Lydia Graflund, medgrundare och vd för EsterCare.

Samarbetet gäller samtliga Dynamic Codes tester för självprovtagning inom kvinnohälsa såsom HPV och bakteriell vaginos. EsterCare gör användartester för närvarande och kommer att lansera tjänsten publikt till sommaren.

För mer information
Lydia Graflund, grundare och vd EsterCare
+46 703 172 412
lydia@estercare.com

Louise Nylén, vd Dynamic Code
+46 76 276 77 75
louise.nylen@dynamiccode.seÄmnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden