Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dynamic Code lanserar covid-19 antikroppstest som kan tas hemma

Många svenskar vill testa sig för antikroppar mot covid-19. För dem som inte vill ta sig till ett provtagningsställe lanserar nu Healthtech-företaget Dynamic Code ett test som kan tas hemma och sedan skickas på laboratorieanalys.

De som haft symptom eller bekräftad covid-19-infektion kan efter tillfrisknande ta ett antikroppstest. Idag går detta att göra på plats hos vårdgivare och apotek. Men för dem som inte vill ta sig till ett provtagningsställe lanserar Dynamic Code ett test som kan tas hemma och som skickas till analys. Testresultat erhålls två dagar efter att det ankommit till laboratoriet.

– Det är ett högt tryck på vården kring att både testa pågående covid-19-infektion och testa för antikroppar. Vi är glada att kunna erbjuda ett säkert test som kan tas hemma och som ger ett snabbt svar om man utvecklat antikroppar, säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Provet tas genom att sticka sig i fingret och samla upp några droppar blod i ett provrör. Allt man behöver för att ta provet och skicka tillbaka det finns i förpackningen. Analysen görs i Dynamic Codes kvalitetssäkrade laboratorium i Linköping, och påvisar om individen har utvecklat IgG-antikroppar mot coronaviruset SARS-CoV-2. Testet kostar 595 kronor.

– Dynamic Codes antikroppstest för covid-19 är ett laboratorietest med självprovtagning. Det innebär att man som privatperson själv, hemma, tar ett litet blodprov genom ett stick i fingret. Blodprovet postas sedan till ett kvalitetssäkrat laboratorium som utför analysen, säger Bo Cederholm, specialistläkare inom klinisk immunologi och medicinskt ansvarig för testet.

Det nya antikroppstestet kompletterar Dynamic Codes befintliga PCR-test för pågående covid-19-infektion.

– Vi erbjuder sedan tidigare ett CE-märkt och kvalitetssäkrat covid-19-test (PCR) med labbanalys, som kan beställas via vår hemsida. Gällande covid-19-test (PCR) samarbetar vi med Folkhälsomyndigheten för testning i flera regioner i Sverige. Vi samarbetar också med andra parter som har behov av snabba och säkra tester. Alla moment i testkedjan, från beställning till testdistribution och uppföljning med vårdgivare, hanteras i en enhetlig digital plattform, säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Fakta om antikroppstestet

  • Testet bygger på den internationellt etablerade analysmetoden ELISA för säker immundetektion.
  • Testets prestanda är sensitivitet: 94,4 % och specificitet: 99,6 %.
  • Provet analyseras i Dynamic Codes kvalitetssäkrade laboratorium i Linköping.
  • Provtagningskitet är CE-märkt och registrerat hos Läkemedelsverket.

Se även https://www.dynamiccode.com/se/vara-sjalvtester/in...

För mer information:

Louise Nylén, VD Dynamic Code
076-276 77 75
louise.nylen@dynamiccode.se

Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code
070-819 16 21
anne.kihlgren@dynamiccode.se

Om Dynamic Codes tester

Alla Dynamic Codes diagnos- och hälsotester är registrerade hos Läkemedelsverket. Både självprovtagningen och metoden för laboratorieanalys är validerade och kvalitetssäkrade, vilket gäller alla Dynamic Codes hälsotester. Denna kvalitetssäkring är viktig för säkerheten i alla hälsotester och speciellt när provet tas hemma och sedan ligger till grund för diagnos och behandling. Man kan känna sig trygg och säker med ett hälsotest från Dynamic Code.

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code vill hjälpa människor att ta kontroll över sin egen hälsa och utvecklar meningsfulla hälso- och diagnostest baserat på DNA-teknik. Testerna erbjuds i en digital kommunikations- och logistikplattform som håller på att revolutionera medicinsk provtagning och diagnostester. Tester som tidigare krävt provtagning hos kliniker och av vårdpersonal och ibland tagit månader och år, kan patienterna nu göra själva och få svar och behandling på några dagar. Utan att tumma på kvaliteten – Dynamic Codes tester uppfyller alla medicinska och regulatoriska krav.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Relaterat innehåll

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden