Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dynamic Code inne i kraftig internationell expansionsfas och tar in Louise Nylén som ny VD

HealthTech-företaget Dynamic Code ökar nu sina satsningar på etablering av samarbeten med i första hand digitala vårdaktörer och distributörer såsom apotekskedjor i flera länder. En naturlig nästa fas i bolagets utveckling som kräver förstärkning av ledningsresurser med rätt kompetens och erfarenhet. Louise Nylén, tidigare marknadschef på Trustly, blir ny VD. Hon efterträder grundaren Anne Kihlgren som kommer fortsätta inom bolaget med fokus på strategisk utveckling.

”I ett läge med växande förståelse för nyttan med distansvård och e-hälsa har nu Dynamic Code stora möjligheter att expandera på både befintliga och nya internationella marknader. Att anställa en ny VD är ett viktigt nästa steg i denna satsning”, säger Anne Kihlgren, VD och grundare för Dynamic Code.

Dynamic Code har med sin utveckling av nya helhetslösningar för diagnoser baserade på DNA-teknik, stärkt konsumentens möjlighet att påverka och kontrollera sin egen vård. Att på distans enkelt, snabbt och säkert ställa diagnos och direkt komma i kontakt med läkare online, förändrar just nu, framför allt inom primärsjukvården, förutsättningarna i grunden.

Godkänd teknik i hela EU öppnar upp för internationella samarbeten
Dynamic Codes erbjudanden väcker nu ett allt ökat intresse från internationella aktörer. Eftersom bolagets test är regulatoriskt godkända inom hela EU, ökar nu bolaget satsningarna på etablering av samarbeten med i första hand digitala vårdaktörer och distributörer såsom apotekskedjor i flera länder. En naturlig nästa fas i Dynamic Codes utveckling som kräver förstärkning av ledningsresurser med rätt kompetens och erfarenhet.

Louise Nylén med 20 års erfarenhet av internationella tillväxtföretag ny VD
Ny VD för Dynamic Code blir Louise Nylén. Louise kommer närmast från rollen som marknadschef på fintech-företaget Trustly och dessförinnan var hon vice VD och marknadschef på LeoVegas. Louise tillträder rollen den 1 november i år. 

Hälso- och sjukvården genomgår ett paradigmskifte, mycket lett av de digitala vårdgivarna där tillgängligheten förbättras och patientens möjlighet att påverka sin egen vårdsituation ökar. Dynamic Codes produkter och plattform ligger helt rätt i tiden då de sätter patienten och dess behov i fokus. Jag är övertygad om att Dynamic Code kan spela en viktig roll i transformationen av hälso- och sjukvården framåt, både inom och utanför Sveriges gränser. Jag ser med spänning och ödmjukhet fram emot att få vara en del av Dynamic Codes fortsatta resa”, säger Louise Nylén.

”Louise har 
20 års erfarenhet från internationella tillväxtföretag och hennes bakgrund på den internationella arenan och erfarenhet från helt andra branscher, kommer att komplettera teamet på Dynamic Code och lyfta oss till nästa nivå”, är Anne Kihlgren övertygad om.

Anne ska leda sitt specialistområde
Anne kommer att fortsätta inom bolaget med det hon brinner för allra mest – fullt fokus på strategisk utveckling av hälsotestkonceptet. ”Jag ser verkligen fram emot att få jobba nära Louise, få bolaget att fortsätta växa och fokusera på mitt specialistområde”, säger Anne Kihlgren.

Om Dynamic Codes erbjudande och resa
Dynamic Code omsätter den senaste DNA-forskningen till produkter som effektiviserar vårdkedjan och tar hälsa, diagnos och behandling närmare konsumenten. Exempel är självtester med laboratorieanalys för en rad olika sjukdomar såsom infektioner, könssjukdomar, intoleranser samt tester för kost och livsstil.

Dynamic Codes resa startade egentligen redan på 90-talet, då Anne Kihlgren arbetade på SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium), nuvarande NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) med kriminaltekniska DNA-analyser i brottsutredningar. Hon såg möjligheterna med DNA-tekniken och hur det kan hjälpa människor få svar på så mycket mer, bara det görs mer tillgängligt. Hon startade Dynamic Code, som sedan dess har arbetat med att ta fram specialanpassade DNA-tester i syfte att revolutionera vården och ge människor mer kontroll över sin hälsa.

Under åren har företaget vuxit och även utvecklat en teknisk plattform och ett logistikflöde som lagt grunden för att diagnoser nu kan ställas på distans. Men det har inte alltid varit helt lätt.

Inrotade vanor och uppfattningar kring hur en diagnos ska ställas har ofta stått i vägen för vårt koncept. Många av dagens riktlinjer togs fram när de tekniska förutsättningarna för att enkelt kunna testa sig inte ens fanns, och förändringar går inte alltid fort”, avslutar Anne Kihlgren. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anne Kihlgren
Grundare och VD
anne.kihlgren@dynamiccode.se
0708-19 16 21 

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code vill hjälpa människor att ta kontroll över sin egen hälsa och utvecklar meningsfulla hälso- och diagnostest baserat på DNA-teknik. Testerna erbjuds i en digital kommunikations- och logistikplattform som håller på att revolutionera medicinsk provtagning och diagnostester. Tester som tidigare krävt provtagning hos kliniker och av vårdpersonal och ibland tagit månader och år, kan patienterna nu göra själva och få svar och behandling på några dagar. Utan att tumma på kvaliteten – Dynamic Codes tester uppfyller alla medicinska och regulatoriska krav.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden