Gå direkt till innehåll
Dynamic Code inleder samarbete med Pressbyrån och 7-Eleven

Pressmeddelande -

Dynamic Code inleder samarbete med Pressbyrån och 7-Eleven

I ett nytt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB blir det nu möjligt för konsumenter att köpa Dynamic Codes tester med självprovtagning på Pressbyrån och 7-Eleven. Samarbetet ökar tillgängligheten och gör det enklare att genom ett säkert testsvar få rätt diagnos för exempelvis könssjukdomar, halsfluss, gluten- och laktosintolerans eller covid-19.

“En kopp te, ett paket halstabletter och ett självprovtagningskit för halsfluss, tack.” Så kan det låta på de butiker som nu kör en pilot tillsammans med healthtechbolaget Dynamic Code i syfte att göra det mer tillgängligt att ta ett test med självprovtagning för att säkerställa ett säkert testsvar och därmed rätt diagnos och eventuell behandling. I ett strategiskt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB vill bolaget tillgängliggöra sina självprovtagningskit via Pressbyrån och 7-Eleven.

– Vi ser ett ökat intresse för hälsoprodukter från våra kunder, så detta blir spännande att testa!, säger Max Liljenthal, Affärsutveckling och partnerskap, på Reitan Convenience.

Initialt inleds samarbetet i ett antal utvalda Pressbyrån och 7-Eleven i Stockholm, Lund, Uppsala, Falun samt Örebro. Förutom dessa kommer Dynamic Codes tester även att finnas i Reitans koncept PBX Albano i Stockholm, samt på Pressbyrån i ankomsthallen på Arlanda och i Skycity på Arlanda. I butiken kommer det att finnas ställ med flertalet av Dynamic Codes produkter såsom test för könssjukdomar, Covid-19 produkter och andra infektioner såsom halsfluss, laktos och glutenintolerans samt nagelsvamp.

Just tillgängligheten i tid och rum, är en viktig parameter för Dynamic Code, som fokuserar på att göra självprovtagning mer tillgängligt för konsumenter som söker rätt diagnos och behandling.

– Vi drivs av att öka tillgängligheten för testning och därmed underlätta vägen från symtom till rätt diagnos och behandling. På så vis kan vi bidra till att minska belastningen i vården och uppnå tids-, resurs- och samhällsvinster. Här fyller vi tillsammans med Reitan en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet där våra tester nu blir ännu mer tillgängliga, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Emilie Erhardt Winiarski

Emilie Erhardt Winiarski

Presskontakt VD

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code

Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden