Gå direkt till innehåll
Dynamic Code inleder samarbete med Pressbyrån och 7-Eleven

Pressmeddelande -

Dynamic Code inleder samarbete med Pressbyrån och 7-Eleven

I ett nytt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB blir det nu möjligt för konsumenter att köpa Dynamic Codes tester med självprovtagning på Pressbyrån och 7-Eleven. Samarbetet ökar tillgängligheten och gör det enklare att genom ett säkert testsvar få rätt diagnos för exempelvis könssjukdomar, halsfluss, gluten- och laktosintolerans eller covid-19.

“En kopp te, ett paket halstabletter och ett självprovtagningskit för halsfluss, tack.” Så kan det låta på de butiker som nu kör en pilot tillsammans med healthtechbolaget Dynamic Code i syfte att göra det mer tillgängligt att ta ett test med självprovtagning för att säkerställa ett säkert testsvar och därmed rätt diagnos och eventuell behandling. I ett strategiskt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB vill bolaget tillgängliggöra sina självprovtagningskit via Pressbyrån och 7-Eleven.

– Vi ser ett ökat intresse för hälsoprodukter från våra kunder, så detta blir spännande att testa!, säger Max Liljenthal, Affärsutveckling och partnerskap, på Reitan Convenience.

Initialt inleds samarbetet i ett antal utvalda Pressbyrån och 7-Eleven i Stockholm, Lund, Uppsala, Falun samt Örebro. Förutom dessa kommer Dynamic Codes tester även att finnas i Reitans koncept PBX Albano i Stockholm, samt på Pressbyrån i ankomsthallen på Arlanda och i Skycity på Arlanda. I butiken kommer det att finnas ställ med flertalet av Dynamic Codes produkter såsom test för könssjukdomar, Covid-19 produkter och andra infektioner såsom halsfluss, laktos och glutenintolerans samt nagelsvamp.

Just tillgängligheten i tid och rum, är en viktig parameter för Dynamic Code, som fokuserar på att göra självprovtagning mer tillgängligt för konsumenter som söker rätt diagnos och behandling.

– Vi drivs av att öka tillgängligheten för testning och därmed underlätta vägen från symtom till rätt diagnos och behandling. På så vis kan vi bidra till att minska belastningen i vården och uppnå tids-, resurs- och samhällsvinster. Här fyller vi tillsammans med Reitan en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet där våra tester nu blir ännu mer tillgängliga, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden