Gå direkt till innehåll
Dynamic Code har anställt Tobias Ernst som landschef för bolagets satsning och närvaro i Tyskland.
Dynamic Code har anställt Tobias Ernst som landschef för bolagets satsning och närvaro i Tyskland.

Pressmeddelande -

Dynamic Code anställer landschef för att leda bolagets satsning i Tyskland

Dynamic Code har anställt Tobias Ernst som landschef för bolagets satsning och närvaro i Tyskland. Med en ansvarig på plats tar nu Dynamic Code första steget till att utveckla en stark position med lokal bemanning i landet.

Tobias Ernst har lång erfarenhet av att etablera nya produkter och företag på den tyska marknaden. Han kommer närmast från tjänsten som landschef för Sigvaris Group Germany, ett medicinteknikföretag inom kompressionskläder. Han har över 18 års erfarenhet från den tyska healthtech-sektorn och har haft ledande befattningar på ett antal företag inom life science och hälsovård.

– Tobias Ernst har lång erfarenhet av både healthtech, läkemedel och den tyska marknaden och är en drömrekrytering för vår satsning i Tyskland, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

– Dynamic Code har byggt upp en mycket spännande position i det nya vårdlandskapet. Jag är väldigt imponerad av bolaget och ser fram emot att etablera och utveckla verksamheten i Tyskland. Jag är övertygad om att Dynamic Code kommer att spela en viktig roll på den tyska marknaden genom att förenkla och avlasta vården när det kommer till snabba och säkra diagnoser, säger Tobias Ernst.

Med en landschef på plats inleder Dynamic Code nu sin satsning på den tyska marknaden. Förutom i Sverige finns Dynamic Code etablerat i Danmark och Norge – och är under uppstart i UK.

– Vi tror starkt på den tyska marknaden. Samtidigt vet vi att det tar tid att etablera sig, men vi har goda erfarenheter av att bygga upp en e-handel och bilda partnerskap med vårdgivare och apotek i Sverige och UK. Vi ser också att det är rätt läge att utnyttja den globala kunskap om självprovtagning som blivit etablerad under pandemin, säger Louise Nylén.

Tobias börjar sin anställning under våren 2022.Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden