Gå direkt till innehåll
Carestore.com
Carestore.com

Pressmeddelande -

​Carestore lanserar ett hemtest för fyra könssjukdomar

Sedan flera år erbjuder Carestore hemtest för både klamydia och mykoplasma. Likaså möjlighet till såväl e-recept som medicinsk rådgivning. Hela flödet sker online och du kan påbörja din antibiotikabehandling inom 3 dagar, utan att ens lämna hemmet.

”Vi ser en tydlig trend att fler personer köper fler test än enbart för klamydia på en och samma gång. Därför har vi valt att förpacka analys av fyra könssjukdomar i ett test och därmed göra det enkelt för en privatperson att själv testa sig för flera könssjukdomar på en och samma gång”, säger Anne Kihlgren, grundare av Carestore.

”Könssjukdomar är ett stort problem i samhället och det krävs enkla och säkra möjligheter för folk att testa sig och få hjälp”, fortsätter Anne.

Det är viktigt att man testar sig om man misstänker att man kan ha blivit smittad eller tillhör riskgruppen. Framför allt för att snabbt få behandling, men också för att minska spridningen av dessa. Många gånger ger dessa inte några symptom men kan ge svåra konsekvenser såsom äggledarinfektion, prostatainflammation och nedsatt fertilitet hos både kvinnor och män.

”Med vårt nya test får du snabba och tydliga svar på 4 könssjukdomar och du behöver inte gå till en mottagning för att testa dig. Med våra hemtester går det snabbare och är minst lika säkert som vården, samtidigt som vi hjälper dig som testat positivt med e-recept, remiss eller rådgivning online, avslutar Anne Kihlgren.

Testet för fyra könssjukdomar samt övriga hemtest från Carestore finns att köpa på www.carestore.com

För mer information, vänligen kontakta:
Anne Kihlgren VD, Dynamic Code AB som driver Carestore.com
Anne.kihlgren@dynamiccode.se
Telefon: +46(0)708191621
www.carestore.com

Om Carestore

Carestore säljer egenutvecklade DNA-test inom flera områden, bland annat könssjukdomar, kvinnohälsa samt hälsa och livsstil. Vi knyter ihop utveckling av kundvänliga hemtest, modern labteknik med den digitala vårdkedjan. Kunden får en hel digital vårdkedja med tester, e-recept eller kontakt med digitala vårdcentraler eller andra specialister. Carestore är en del av Dynamic Code AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett svenskt företag som startades hösten 2000 av Anne Kihlgren och Björn Rosén, som båda har forskarbakgrund och lång erfarenhet av DNA-analyser, biokemi, genetik och molekylärbiologi från bl a Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) tidigare Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) och Rättsmedicinalverket (RMV). Anne och Björn såg tidigt möjligheterna med den senaste DNA-tekniken och att kunna erbjuda smidiga och säkra hälso- och miljötester samt släktskapsbestämningar för såväl privatpersoner och sjukvård som för företag och myndigheter. Carestore är en del av Dynamic Code AB.

Presskontakt

Louise Nylén

Louise Nylén

Presskontakt VD +46 76 276 77 75
Anne Kihlgren

Anne Kihlgren

Presskontakt Grundare 013-465 53 21
Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Fridtunagatan 24
582 16 LINKÖPING