Gå direkt till innehåll
Anne Kihlgren tar över ordförandeklubban i Dynamic Code

Pressmeddelande -

Anne Kihlgren tar över ordförandeklubban i Dynamic Code

Dynamic Codes grundare Anne Kihlgren tar över ordförandeskapet i bolaget. Nuvarande ordförande Petter Lundström kvarstår i styrelsen. Samtidigt lämnar Monika Elling och även Sara Wimmercranz som ersätts av Backing Minds-rådgivaren Petter Edfeldt. Björn Nordenvall går åter in som ledamot i styrelsen.

Den nya styrelsen tillträder idag. Samtidigt tar Per Alnefelt över som tf vd 1 januari 2023 efter Louise Nylén.

– Jag är väldigt glad över att Anne Kihlgren tar över ordförandeskapet i Dynamic Code. Som grundare och tidigare vd känner hon bolaget och marknaden väl och kan dessutom vara ett bra stöd till Per Alnefelt under rekryteringsprocessen av en ordinarie vd till bolaget, säger Petter Lundström, avgående ordförande i Dynamic Code.



Dynamic Codes nya styrelse:

  • Anne Kihlgren, ordförande
  • Petter Lundström, ledamot
  • Petter Edfeldt, ledamot
  • Björn Nordenvall, ledamot
  • Johan Thiel, ledamot




Fakta om Dynamic Codes nya styrelseledamöter


Petter Edfeldt har en omfattande karriär som jurist och startade sin karriär på en internationell advokatbyrå i Bryssel och har de senaste två decennierna haft ledande seniora positioner inom Life Science och healthtech, inklusive Abbot, AbbVie och Kry. Petter arbetar för närvarande som investerare genom sin roll som medgrundare till investmentbolaget Red Pill Invest samt som rådgivare och styrelsemedlem, bland annat för BackingMinds räkning.


Björn Nordenvall är docent och kirurg och har i över 30 år arbetat i ledande befattningar inom privat sjukvård och i olika forskningsbolag. Björn har tidigare varit verksam i det finska Private Equity-bolaget CapMan, där han ansvarat för investeringar inom Life Science och för bland annat uppbyggnaden av vårdbolagen Proxima och Curato A/S samt de medicinsktekniska bolagen Jolife och SciBase. Björn har en omfattande styrelseerfarenhet och sitter för närvarande bland annat i styrelsen för Doktor 24 Healthcare AB, Platform 24 Healthcare AB samt Nordic Biomarker AB.



Ämnen


Fakta om Dynamic Code

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digitala helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Kontakter

Fredrik Pallin

Fredrik Pallin

Presskontakt Presskontakt 0708-114115

Vår drivkraft är att omsätta den senaste forskningen till användbara produkter för ökat välmående och bättre hälsa.

Dynamic Code är ett healthtech-bolag som erbjuder diagnos- och hälsotestlösningar med självprovtagning. Detta sker till vården och direkt till konsument genom en plattform som kombinerar fysiskt prov med digital hantering. Med hjälp av DNA-teknik och en digital helhetslösning får kunderna säkra diagnoser och uppföljande vård, effektivt och säkert. Vi har ett tydligt mål: Att ge människor mer kontroll över sin hälsa genom att erbjuda vården säkra diagnoser.

Dynamic Code
Wallenbergs gata 1
583 30 Linköping
Sweden